Raad van Toezicht

Leden voor onze Raad van Toezicht gezocht (m/v) 


Per 1 september 2023 zijn wij op zoek naar een nieuw Raad van Toezicht bestaande uit 3 leden.

Wie zijn wij?

Stichting KanZ Heerhugowaard is opgericht in juni 2015 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een groeiende organisatie met behoudt van haar unieke identiteit.

Stichting KanZ is opgericht door Christiaan Kwint (Directeur bestuurder) en Marieke Bol (Zorgcoördinator), ouders van Kamil (nu 15 jaar). Kamil heeft een meervoudige beperking. Vanuit de behoefte aan maatwerk, persoonlijke aandacht, inclusie, liefdevolle zorg en kwaliteit van onderwijs is Stichting KanZ opgericht.

We zijn begonnen met een Samen naar School klas voor 3 leerlingen met 3 medewerkers en zijn inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende organisatie met 3 schoolklassen en een logeerhuis. We bieden momenteel onderwijs en zorg aan ruim 20 kinderen en (jong) volwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking en hebben ongeveer 15 medewerkers (ook via detachering en op ZZP basis).

We kenmerken ons door een hoge personele bezetting, lage overheadkosten en korte lijnen tussen de cliënt, diens ouders/ verzorgers en onze medewerkers.

We zoeken voortdurend naar de balans tussen wet en regelgeving en het voldoen aan onze missie en visie. De kwaliteit van het onderwijs en de door ons geboden zorg en de individuele ontwikkel- en zorgvraag van onze leerlingen en logés staat daarbij voorop.


Waar zijn we naar op zoek?
We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe Raad van Toezicht, bestaande uit 3 leden.

We zijn nadrukkelijk op zoek naar ervaringsdeskundigen in de kleinschalige gehandicapten zorg, vanuit professie of als ouder/ verwant.

Daarnaast is kennis op het gebied van wet en regelgeving (WLZ/ WMO/ PGB) HRM of financiën een pré.

We zoeken vooral naar RvT leden die ons stimuleren en motiveren om ons werk, volgens de visie en missie van onze stichting, op een verantwoorde manier te kunnen blijven uitvoeren.

Hierbij is het van belang dat de RvT vertrouwen heeft in het bestuur, het managementteam en de medewerkers en buiten de gebaande kaders durft te denken.

We vragen de RvT om deel te nemen aan 3 tot 4 inspiratie sessies per jaar waarin de directeur bestuurder de afgelopen periode samenvat en hierover verantwoording aflegt (financieel en inhoudelijk). Daarnaast zal er aan de hand van thema’s met het managementteam, medewerkers en ouders ingegaan worden op actuele onderwerpen binnen de organisatie. De RvT heeft hierbij een controlerende en adviserende rol.

De functie is onbezoldigd, voor reiskosten is een vergoeding mogelijk.

Herken jij je in deze omschrijving en zou jij een belangrijke bijdrage kunnen en willen leveren aan onze stichting als lid van onze Raad van Toezicht?

Reageer dan met een motivatiebrief inclusief cv per e-mail via info@stichtingkanz.com


We zullen na een persoonlijk gesprek de nieuwe RvT leden selecteren.