De actie 'Geef ze die KanZ' is inmiddels met een daverend eindbedrag afgelsoten. Er is in totaal € 35.000 opgehaald. Hiervan is een prachtig speeltoestel aangeschaft en inmiddels zelfs al geplaatst. Na de zomervakantie zal er ook nog een nestschommel worden geplaatst voor nog meer inclusief samenspeelplezier. 

Carwash 12 februari 2022

Inclusief schoolplein voor de KanZ kinderen

Bibi, Kiki, Mandy, Amy, Hanah en Andries uit groep acht van het IKC in Oudkarspel zijn een inzameling gestart voor een rolstoelvriendelijk en inclusief schoolplein zodat de kinderen van de KanZklassen ook kunnen spelen op het plein. Ze hopen hiervoor € 20.000 op te halen.

Deze toppers zijn letterlijk ‘buddy’s’ van de KanZ-klas leerlingen. Daardoor zien ze ook wat beter kan of wat leuk zou zijn. Zo ontstond het idee van een speciaal speeltoestel, dat óók geschikt is voor kinderen in een rolstoel. Andries vertelt: “Het begon als een grapje, wat als... een soort achtbaan voor rolstoelen of een mega schommel. Maar toen we er meer over praatten kregen we echt goede ideeën.” Met als beste idee om een rolstoelvriendelijk circuit aan te leggen op het schoolplein waarbij de leerlingen van de Kanz-klas ook in staat zijn om écht buiten te spelen. Hannah: We hebben ons idee verteld aan juf Susanne, en later ook aan juf Ariane, de baas van de school. En iedereen was enthousiast!”

Het zestal heeft een uitgewerkt plan gemaakt waarbij de leerlingen van de Kanzklas buiten op het schoolplein hun eigen buitenspeelplek hebben, waar zij verschillende activiteiten kunnen doen. Een rolstoelschommel, een speciale zandtafel in plaats van een zandbak en verschillende objecten waar de tastzin wordt geprikkeld, waar muziek kan worden gemaakt en mogelijkheden om alleen of met elkaar speloefeningen te doen. En dat kan allemaal samen met de andere kinderen van de school. Ze hebben ook al nagedacht over waar het parcours op het schoolplein moet komen. “We hebben gekozen voor een deel van het achterste kleuterspeelplein om dat hier de kans op vandalisme het kleinst is. En we willen niet dat alles stuk gaat”, legt Mandy uit. 

“Het kost alleen wel heel veel geld”, zegt Andries. “Je moet dan wel denken aan een bedrag van rond de 20.000 euro. Maar we hebben al 174 euro opgehaald hoor, met lege flessen”, zegt hij hoopvol. De rest van het geld gaan ze de komende tijd bij elkaar proberen te sparen.  Het zestal heefteen hele lijst met acties en activiteiten opgesteld. “We hebben allerlei bedrijven een brief geschreven met ons idee. Het is nu afwachten wat voor reacties we terugkrijgen”, legt Andries uit. Ook komen er acties zoals de verkoop van cupcakes, een sponsorloop en een carwashdag. Deze carwash vindt zaterdag 12 februari van 9.00 tot 12.00 uur plaats op het grote plein van het IKC Oudkarspel. Laat uw auto wassen voor het goede doel! Verder is er contact gelegd met de gemeente Langedijk en zijn er aanvragen voor ondersteuning gedaan bij onder andere Lief Langedijk, Stichting Het Gehandicapte Kind en de provincie Noord-Holland. 

Wilt u ook doneren aan deze actie? 
maak uw donatie over op:

NL61 RABO 0352 2852 06

ten name van Stichting KanZ Heerhugowaard
ovv inclusief schoolplein

Voor vragen of speciale bijdragen info@stichtingkanz.com