Logeerbegeleider

Enthousiaste Begeleiders (m/v) gezocht voor Logeerhuis KanZ-zzz 

Wie zijn wij?
Stichting KanZ Heerhugowaard is een kleinschalige en jonge Zorgorganisatie (opgericht in 2015). Als organisatie zijn we volop groeiend en in ontwikkeling. Op dit moment bieden we zorg en onderwijs in 3 Samen naar School klassen binnen het IKC Oudkarspel aan leerlingen met een (ernstige) meervoudige beperking in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Daarnaast hebben we sinds 1 november 2020 een Logeerhuis in Heerhugowaard de Noord. In het logeerhuis bieden we per weekend logeeropvang aan 5 logés met een (ernstige) meervoudige beperking. De vraag naar een fijne logeerplek voor kinderen en jong volwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking is groot. We groeien dan ook snel en zijn regelmatig op zoek naar meer personeel.

Wat mag je doen als logeerbegeleider?
Als logeerbegeleider zorg je er, samen met je collega's, voor dat onze logés een fijn weekend hebben in ons logeerhuis en het gezin even ontzorgd wordt. 
Tijdens het weekend zorg je steeds voor de juiste balans tussen in- en ontspanning. Je houdt voortdurend rekening met de wensen in interesses van de logés en past je daarop aan.  Activiteiten die jullie in een weekend doen zijn bijvoorbeeld samen koken of bakken, muziek maken, Bimmen, wandelen, snoezelen, een bezoekje brengen aan de naast gelegen zorgboerderij, een filmavondje of knutselen. Af en toe plannen jullie een uitstapje; bijvoorbeeld paard- of huifbedrijden, naar het zwembad of een dagje uit.

De logés komen één à twee keer per maand een weekend logeren. Jij werkt steeds met dezelfde vaste groep logés. Hierdoor bouw je een band op met de logés, maar ook met de ouders. Je ziet hen tenslotte met het wegbrengen en/of ophalen. Tijdens het weekend zorg je voor een goede rapportage naar de ouders via het cliëntportaal. Daarnaast zorg je tijdens jouw diensten voor een goede registratie van o.a. medicatie.
Doordat je de logés goed leert kennen weet jij precies wat ze nodig hebben en denk je in mogelijkheden. Zo is de een een vroege vogel, terwijl de ander juist graag uitslaapt. En eet de een graag pap als ontbijt kiest de ander juist voor een broodje kaas. Gaat een kind graag uitgebreid in bad voor het slapen gaan? Dan zorg je ervoor dat dat kan. Je legt dit ook vast in protocollen en een begeleidingsplan.
Naast begeleiding hebben de kinderen ook lichamelijke verzorging nodig. Dit maakt het werk op een logeerhuis zeer divers en uitdagend.

Is deze baan geschikt voor mij?
Het werken met kinderen en jong volwassenen met een (ernstig) meervoudige beperking is leuk en ook intensief. Het logeerweekend heeft niet alleen impact op de logé, maar ook op het leven van hun ouders. Jij kunt je als begeleider van een logeerhuis inleven in wat het voor het gezin betekent en geeft de ouders het gevoel dat ze hun kind in vertrouwde handen achter laten. Je bent flexibel en een echte doorpakker. En ’s nachts een keertje je bed uit vind je geen probleem.
Je vindt het ideaal om twee weekenden per maand te werken; ongeveer 20 uur per weekend, verdeeld over verschillende diensten. De diensten zijn verdeeld in dagdiensten, slaapdiensten en achterwacht. Voor al deze diensten ben je inzetbaar. Voor het hele jaar weet je welke weekenden je aan het werk bent en welke weekenden vrij. Daarnaast werk je in de schoolvakanties 1 à 2 dagen extra, in overleg, in de dagopvang voor de leerlingen van onze schoolklassen. Hierdoor is deze functie ideaal te combineren met een studie, gezinsleven of een parttime contract elders.

Hoe waarderen wij jou?
Je werkt twee vaste weekenden in de maand; jouw rooster ligt voor het hele jaar vast waardoor je makkelijk kan plannen. Je krijgt een jaarcontract van gemiddeld 10 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden. Je wordt ingeschaald in FWG 35/40 conform de CAO Gehandicaptenzorg, je uurloon wordt berekend aan de hand van je ervaring en opleiding. Op de diensten is meestal een aantrekkelijke ORT van toepassing.
Je werkt nauw samen met een leuk team van gemotiveerde collega's.

Stichting KanZ biedt de volgende scholingsmogelijkheden; cursus epilepsie, toedienen medicatie en/of voeding via sonde/ mickey button, Bimmen en BHV.
De arbeidsvoorwaarden zoals PBL-uren, pensioenopbouw, eindejaarsuitkering, vakantiedagen en vakantiegeld zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Wat breng jij mee?
Je hebt minimaal een afgeronde pedagogische MBO-opleiding (niveau 4), verpleegkundige opleiding (niveau 4) of je bent bezig met een pedagogische of (para-/ medische) zorg gerelateerde studie op HBO-niveau. Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren met een verstandelijke en lichamelijke beperking en een uiteenlopende zorgvraag. Handelingen op medisch en verzorgend gebied zijn voor jou geen probleem; indien nodig ben je bereid je hierin te scholen. Moeilijk verstaanbaar gedrag schrikt je niet af en weet je om te buigen door jouw positieve en respectvolle benadering. Je weet een goede balans tussen professionele afstand en nabijheid te creëren met ouders.
Je bent gemotiveerd, flexibel, vrolijk en collegiaal en hebt bovenal zin in deze leuke baan!

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jij die fijne collega bent die wij zoeken?
Stuur dan je motivatiebrief en cv naar: info@stichtingkanz.com onder vermelding van Sollicitatie Logeerbegeleider t.a.v. Christiaan Kwint.

unsplash